Een Travellerspoint blog

Toronto-Ottawa

rain 17 °C
Bekijk Canada op ajwernsen's reiskaart.

Hi guy's,

Zit ondertussen in Ottawa, of beter gezegd op zo'n uur rijden van Ottawa in de rimboe. Lekker rustig en natuur puur. Van de stad zelf heb ik nog niet veel gezien, het is nou niet echt al te best weer, dus toen gister het zonnetje straalde en het een mooie dag beloofde te worden zijn we maar een boodtochtje gaan maken. De 1000 Island Tour (ja, de dressing is daar aan zijn naam gekomen), tussen Canada en de USA in de St. Lawrence Seaway en daar vind je heel wat eilandjes zie link hieronder.
http://www.visit1000islands.com/visitorinfo/?page_id=135

Het was echt een onwijs mooie boottocht van ca 3 uur en we hebben dan ook zitten genieten van het zonnetje en de wind. Via de link kun je ook op een pagina met foto's en video's komen. Het is zeker een kijkje waard.

Aangezien ik steeds de touristische route te zien krijk kan ik jullie vertellen dat hier heel wat kleine stadjes zijn, met voornamelijk houten huizen en pitoreske kerkjes en pleintjes. Het doet mee steeds een beetje aan Scandinavie denken, vooral de eilandjes met de huizen/huisjes erop.

Ik werd o.a. gevraagd wat ik tot nu toe van Canada vind en het verschil met Nederland omdat het zoveel groter is. Ik had er eigenlijk nog niet zo over na gedacht omdat ik feitelijk alleen in Toronto was geweest en een trip naar de Niagara Falls had gedaan, maar yep het is best groot. Dat realiseerde ik me vooral gister op het water, als je bedenkt dat de St. Lawrence Seaway een rivier is. Ja, een rivier!!! En je kunt (mede door de eilanden) niet eens van de ene kant naar de andere kant kijken. Hetzelfde geldt voor Lake Ontario, die is zo groot dat je ook geloofd dat je op zee zit. En als je dan bedenkt dat er in ons kikkerlandje zo'n 16 miljoen mensen wonen en in Canada zo'n 33 miljoen..... Ongeachte het feit dat een groot gedeelte van het land te koud is om er te leven, blijft er heel wat ruimte over.

Guess, there is more to explore!

Geplaatst door ajwernsen 8:06 Gearchiveerd in Canada

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint