Een Travellerspoint blog

Montreal

sunny
Bekijk Canada op ajwernsen's reiskaart.

Daar is ze weer....

Vrijdag in mijn eentje erop uit om Montreal te verkennen. Het weer liet wel te wensen over, althans tussen de buien was het droog. ;-)
Ik kwam er al gauw achter dat Montreal een stuk 'heuvelachtiger' is dan ik had verwacht. Ik dacht ik loop wel even naar de Mount Royal, wat een klim zeg en toen moest ik de berg nog op. Behalve de behoorlijk stijle stukken betekende dat, dat er zo`n 300 traptreden overmeesterd moesten worden. (waarvan zo`n 250 aan een stuk) Jullie kunnen van mij aannemen dat het een bijzonder goede workout was, aan de conditie wordt gewerkt.

Toen ik mezelf de trap op sleurde (nou ja, zo erg is het nou ook weer niet om mijn conditie gesteld) kwam er een kerel langs die zijn mountainbike droeg. Niks raars zou je aanzich zeggen, maar toen hij 3 tellen later dezelde trap naar beneden fietste.... En hij droeg niet eens een helm! Gek dat er rondloopt, je gaat toch met je mountainbike niet een natte houten trap af fietsen die behoorlijk stijl is (en dan ook nog zonder helm). Het leek er een aantal keer op dat hij over de kop zou gaan, maar ik moet tot grote spijt van een ieder die op een smeuig verhaal zit te wachten zeggen dat hij heel beneden aankwam.
suprised.gif

Maar goed, ook met regen is Montreal prachtig.

Vandaag was het dan ook weer stralend weer. 's ochtens even wat telefoontjes gepleegd en toen maar weer op stap. Vraagt mijn paps nog of ik al een leuke Canadees tegen het lijf ben gelopen... Nog geen half uur later koop ik een dagkaart voor de Metro en voor ik het wist bevond ik me de komende uren in charmant gezelschap. :-)

Ben naar St. Joseph`s Oratory of Mount Royal zijn geweest. http://www.saint-joseph.org/en_1007_index.asp Ziet er van buiten nogal spectaculair uit, van binnen vond ik het tegenvallen.
Maar ja, aangezien ik gister in de Notre Dame was geweest (ja, hier hebben ze er ook een), valt denk ik elke kerk een beetje tegen die niet katholiek is. Wat een prachtige kerk. [/url=http://www.basiliquenddm.org/en/]

Als het even lukt wil ik morgen nog de Basilique bezoeken waar de paus is geweest, ik heb vernomen dat deze ook een bezoek waard is.

Wat is er verder allemaal gebeurt???
Nou, ik heb heerlijk in het zonnetje zitten lezen, was dat even genieten. boek_lezen.gif
tot mijn oom en tante bij het Olympisch dorp arriveerden en we de torm op zijn gegaan en Montreal van boven hebben bekeken. Aangezien het weer vandaag erg zijn best deed was het zeker de moeite, wat een uitzicht. Daarna zijn we naar de Biodome geweest en heb ik een rondrit langs de St. Lawrence River en het Lachine Canal.

Morgen gaat ik weer terug naar Toronto om daar nog een dagje rond te hangen eer het grote avontuur richting het westen begint....

23_18_103_1_.gif

Geplaatst door ajwernsen 19:24 Gearchiveerd in Canada

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hey Anja, mannen tegenkomen die met een mountainbike zonder helm houten trappen af fietsen?!? En charmant gezelschap!?!?! Je laat ons wel in spanning hoor. Daar willen we veeeeeeeeel meer over weten. En natuurlijk ook over je andere avonturen in Canada :-)

door Anopreis

Oh haha, ik had anoniem gereageerd ;-)

Groetjes Jacq

door Anopreis

Oh haha, ik had anoniem gereageerd ;-)

Groetjes Jacq

door Anopreis

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint