Een Travellerspoint blog

Wat ben ik toch een held......

nou niet echt dus...

sunny 6 °C

23/9
Ben weer terug in Jasper en heb bedacht nog een nacht in een wilderness hostel door te brengen, Maligne Canyon Hostel.
Als je richting het hostel en de canyon rijdt zie je al borden langs de weg staan ' Als u een beer ziet, blijf dan in u voertuig! Beren zijn gevaarlijk!'
Dus ik maar hopen dat ik een beer zie. Niet dus!!!! Jammer, maar ach daarvoor heb ik wel 4 elanden gezien, 'the misses' noem ik ze maar en 3 ervan van heel dicht bij, kon tot zo'n 2.5 m bij ze komen (dichterbij vond ik niet verantwoord en veilig). Oh ja, niet met de auto trouwens maar lopend, had net een wandeling rond Lake Annette gemaakt en liep terug naar de auto en zie daar.... The real dare-devil!!

IN het hostel hoorde ik v/d manager natuurlijk het gebruikelijke 'voedsel alleen in het kookhuis vanwege de beren hier in de buurt. En toen ging ie nog even door, nu het kouder wordt komen de grizzly's wat verder het dal in om naar eten te zoeken, dus lopen ze hier ook rond. Okay, beste spannend en interessant, nog niks aan de hand. [Op dat moment hoop je nog dat er een rond loopt terwijl je binnen zit en de camera bij de hand hebt. :-) ]
De toiletten izjn 2 buitenhuisjes achter alle hutjes, aangezien dit hostel 's winters ook open is heeft het wel elektriciteit en verwarming in de slaaphutten. Zoals 's avonds bleek doet de buitenverlichting het niet (ik had er nog niet eens over na gedacht), wat ben ik blij met mijn zaklamp. Maar goed, op een gegeven moment moet je dan toch, en het was donker (echt donker, donker. geen hand voor ogen zien donker) en de buitenverlichting doet het niet... En dan begin je over beren na te denken.... Ik kan jullie vertellen, held die ik ben...., Ik heb 7 peuken gescheten en flink lopen zingen op weg naar het buitenhuisje. Ik kan me niet voorstellen (en wil ik ook niet) hoe de gang naar het buitenhuisje is bij -40 C 's winters. Brrrrrrr

Volgens mijn 2 mede-hostel-gangers wordt het vannacht - 14!!! Hoop maar dat ik er vannacht niet uit hoef, kan moeilijk midden in de nacht zingend richting het toilet (= verhoging met wc-bril boven gat). Wie weet hoor ik vannacht nog een beer. Mezelf kennende is elk geluid dat ik vannacht hoor een beer.

Ter info, als je hier het bos in gaat wordt je aangeraden om hardop te praten of te zingen, om beren te laten weten dat je er bent zodat ze uit je buurt blijven. Heb zelfs van iemand gehoort, dat als je een beer tegen komt dat je dan tegen hem/haar moet praten omdat ze aan de hand van je stem snapen dat je geen 'dier' bent en dus geen lekker hapje!

24/9
Uiteraard moest ik er vannacht uit! Heb het nog wat uit weten te rekken, maar op een gegeven moment lukte dat ook niet meer.
Geluiden heb ik zat gehoord voor ik de moed had verzammelt om naar buiten te gaan. Ik dacht zelfs op een gegeven moment iets in mijn bed te voelen, een muis of zo.. Bij nader inzien en met een heldere geest vanochtend, moet het haast wel verbeelding geweest zijn. :-)

Voor wat betreft mijn nachtelijke 'uitje'. het was doodeng, ik heb lopen zingen en met mijn zaklamp hen en weer gezwaaid en ben uiteindelijk weer rennend naar binnen. Het laatste uiteraard alleen van wege de kouw!!!
shifty.gif

Volgens de radio was het de hele ochtend -5 C in Jasper, volgens de buitenthermometer bij het hostel was het om 8 uur -1 C. Mijn autoruiten bevroren en ik kan jullie vertellen, of het nu -5 C of -1 C was, het wasd f@##$% koud.

Ben vannochtend via Medicine Lake naar Maligne Lake gereden waar ik een boottocht naar Spirit Island heb gemaakt (wat ben ik toch een tourist). Ben wel erg blij dat ik 's ochtens ben geweest, ik heb nog een aantal prachtige reflecties vast kunnen leggen. Op weg terug was daar niks meer van te zien. Daarna nog even bij Maligne Canyon rond gelopen en toen ik weer lekker warm in mijn autotje zat hoorde ik nog net 'What a wonderful world'... Heel toepasselijk, het is hier echt schitterend.

25/9

Zo, vandaag ff een dagje rustig aan doen. Al die wilderness-hostels en de buitentoiletten onderweg zijn blijkbaar niet echt goed voor je gezondheid. Tja, met wat paracetamol en vitaminepillen zal het wel weer goed komen.

Blijf dus vandaag in Jasper, beetje I-netten, beetje rondlopen, lekker in het zonnetje genieten en wie weet wat er verder nog gebeurt of te zien valt. Oh ja, moet natuurlijk ook nog de auto opruimen en schoonmaken.
Jullie horen het al, het wordt een boeiende dag!

Geplaatst door ajwernsen 10:26 Gearchiveerd in Canada

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

nou het was het nachtje wel weer he.heb je tot overmaat vanramp geen spinnen gezien of ben je daar nu wel overheen en je herinering aan scheffau
kwam zeker even hoog ''koud potje''geniet van prince george liefs mam

door mama_mieke

nou het was het nachtje wel weer he.heb je tot overmaat vanramp geen spinnen gezien of ben je daar nu wel overheen en je herinering aan scheffau
kwam zeker even hoog ''koud potje''geniet van prince george liefs mam

door mama_mieke

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint