Een Travellerspoint blog

Daar is ze weer!!!

nou, nou heel wat beleefd de afgelopen dagen...

30/9 Prins Rupert - Port Hardy (Vancouver Island)

Tja, de boottocht was onwijs gaaf, we hadden niet op beter weer kunnen hopen. En als je dan al om 4.45 uur je bed uitkomt om met de boot te gaan dan ben je ook wel benieuwd of je wat te zien krijgt, wat het weer doet en in mijn geval vooral of de zee rustig is en blijft! Jongens, (en meisjes) ik heb een zonsopgang gezien waarvan je alleen kunt dromen en die zonder te overdrijven adembenemend was. Ik heb vd 15 uur die de overtocht duurde zo'n 12 tot 13 uur op dek doorgebracht. Behoorlijk fris maar ja.... Niet dat ik zovel keus heb, behalve dat ik niks wilde missen van het prachtige landschap, de bergen, eilanden, watervallen etc... wilde ik ook niet echt zeeziek worden. Bij de eerste keer dat we contact hadden met 'open zee' was ik 'binnen' en hadden we voor mijn gevoel behoorlijk zeegang, dus maar gauw naar buiten. Ik verbaasde me er nog over dat iedereen die mij aan keek spontaan glimlachte, maar later hoorde ik van een aantal mensen dat ik nogal bleekjes-groen was. Gelukkig duurde dat stuk maar een uurtje en werd de zee daarna weer rustiger. Tijd om weer vd omgeving te gaan genieten.
Uiteraard hebben we niet alleen op de omgeving gelet maar ook of er niet stiekem wat walvissen of dolfijnen langskomen. Op een gegeven moment zag ik iets zwart/wits, bleek een soort van Dolfijn te zijn. Je moet wel heel goed opletten omdat alles nogal op afstand is. Een heel stuk verder richting Vancouver Island kwamen we er nog een stel tegen.
Om een heel lang verhaal (15 uur) kort te houden, ja ik heb ook 'humpbacks' gezien. Op een behoorlijke afstand, he tis me gelukt om een klein stukje te filmen en ik heb een foto kunnen maken van de startvin!! Is zowaar ongeveer 1cm groot op de foto. :-)

Wat ik trouwens net zo gaaf vond, als niet gaver dan een walvis op afstand..... Aangezien ik heel lang buiten heb gestaan en uiteraard vd zonsondergang heb genoten, kon ik van alle schakeringen vd hemel genieten (van licht naar donker met sterren). Voor me zag ik nog restjes vd zonsondergang en achter mij was het al pikkedonker met sterren en daartussenin allemaal verschillende kleuren blauw.

1/10 Port Hardy - Courtenay

's ochtens de auto opgehaald, een Buick Allure. Is wel ff iets anders als je een Toyota Yaris hebt besteld een een Buick Alure krijgt. Die auto is volgens mij 2x zo groot.
Ik had zelfs een reisgenotje voor de dag en moet zegen dat het best gezellig was. Voor de nieuwsgierigen onder jullie, Pam is een oud vrouwtje van in de 80. We zijn van Port Hardy via een niet nader definieerbare doodlopende weg (dus weer terug), waar we de kaak van een walvis hebben gezien (gok op Humpback), en een D-tour naar Port Alice, in Courtenay beland. Het weer was ons goed gezind en we hebben dan ook vd prachtige omgeving genoten. Waar je een oud vrouwtje al niet blijk mee kunt maken:-)

2/10 Courtenay - Comox - Ucluelet

Vandaag eerst ff een tripje naar Comox gemaakt en nadat ik Pam weer bij het hostel in Courtenay had gedumpt (sorry, afgeleverd) ben ik in mijn uppie richting Ucluelet. Onderweg ondanks het pokkeweer een uitstapje gemaakt naar de Little Qualicum Falls en in het Macmillian Park heb ik in Cathedral Grove de reusachtige bomen bekeken. (Ik hoop dat het morgen wat beter is op de terugweg, dan neem ik nog een kijkje).
Verder richting Ucluelet van de omgeving genoten, allemaal watervallen, beekjes, prachtige rotsen en bossen en uiteraard behoorlijke bergwegen.
Ergens onderweg nog ff lol gehad met een riviertje/watervalletje dat de weg overstroomde. Het leek wel een sliptest vd ANWB. Gelukkig had ik een tegenligger die mij er op attendeerde en kon ik er op mijn dooiste gemakje doorheen rijden. Lache!! Het water spoot zo'n 2 m langs de auto omhoog, jammer dat er nietmand langs de kant vd weg stond. :-D

Een paar bochten en wat rechte stukken verder heb ik maar ff iets harder geremd, er lag een auto op zijn zij in de berm. Vraag me toch echt af hoe die in vredesnaam juist op dat stuk in de berm heeft kunnen belanden. Aangezien de politie al ter plekke was ben ik maar doorgereden.
Ben uiteindelijk veilig in Ucluelet aangekomen en heb nog wat in het dorp rondgereden. Het moet echt prachtig zijn als het mooi weer is, kon amper een hand voor ogen zien. hahahah

En hebben we nog wild gespot vandaag? Uiteraard, een schatig herdje!

4/10 Victoria

Na dus een aantal intensieve autodagen in Victoria aangekomen. Ik heb de afgelopen 4 dagen 1449km gereden, op zich niet echt extreem veel, maar wel erg intensief al die bergwegen, stijgingen en dalingen van 15%, 20%, 28% etc... Er zijn hier ook heel wat bochten waar ze aanraden om met 20 km/h erdoorheen te gaan. Toen ik uiteindelijk in Victoria was heb ik dus ook niet meer veel gedaan. Nadat ik het juiste hostel had gevonden, heb ik van mijn prive kamer genoten. 2.5m x 2m helemaal voor mij alleen, met raam en extra ruimte achter het bed omdat de dame vd receptie dacht dat ik langer was dan het bed. Is het niet een schat!

5/10 Victoria

Ging 's ochtens om 9 uur de deur uit om ergens een lekker ontbijtje te scoren... Uiteindelijk werd er om 14.30 uur ontbeten. Ik hoor jullie nu allemaal denken 'hmmm, mis ik iets'....

Tja, ik dacht laat ik even richting haven lopen en kijken waar ze walewatch-tours aanbieden. Zag allemaal mensen zich in een charmant 'ruimtepak' hijsen en ben maar even gaan vragen waar ik een tochtje kan boeken. Uiteraard was ik weer eens net te laat voor deze boot en om 13 uur zou er nog een gaan. Dan maar even opgeven! Toen ik echter de bocht om kwam zag ik een andere operator met kantoor aan het water en mensen die net begonnen zich in een pak te hijsen... Dan maar een andere aanbieder, toch! Voor ik het wist stond ik mezelf ook in zo'n supersexy pak te proppen en zat ik op de boot. Toch maar ff vragen hoelang de tocht eigenlijk gaat duren... oeps 3.5 uur. Volgens mij zijn we echter iets van 4 uur weg geweest en geloof me het leek echt maar een uurtje of zo. Gaaf man, met een soort van speedboot 'over' het water vliegen. Dat alleen was al zoveel lol dat het de moeite meer dan waard was. Onze captain Jeff was toruwens niet alleen erg charmant maar ook erg leuk (heel erg leuk) om naar te kijken en als extra bonus was hij ook nog zeebioloog. Wat wil je nog meer.... (klein minpuntje getrouwd, 3 kinderen).

We hadden ook nog geluk met het weer, de dag ervoor had het nogal gestormd en was bijna iedereen zeeziek geworden. Tja, voor zover ik heb begrepen maakte dat niemand iets uit (behalve Jeff toen ie de boot schoon moest maken) omdat ze orca's tegen de golven in hebben zien springen. Dat zou toch gaaf zijn!!

Om jullie niet langer in spanning te houden, ik heb orca's gezien, die hebben ons nog even een show gegeven, helaas heeft het wel een zeehond het leven gekost. Maar goed, zij een lekker hapje en wij hebben een orca zien springen (zoals je dat op tv wel eens ziet) en een andere zien 'zwemen/springen' als een dolfijn. Echt gaaf. Heb heel wat foto's vd orcas gemaakt, helaas niet vd sprong ging veel te snel.

Nadat we de orca's achter hadden gelaten en een bezoekje aan zeehonden en zeeleeuwen hadden gebracht zijn we nog even bij 3 bultruggen gaan buurten. Helaas waren die aan het 'loggen', wat een soort van slaap-zwemmen is. Jeff waarschuuwde ons nog voor hun adem, dat ie erg goor is en geloof me... je weet niet wat je ruikt. Je zou er bijna misselijk van worden. Wat een lucht!
Gelukkig heeft Jeff net lang genoeg gewacht, op het moment dat hij wilde zeggen dat het echt tijd werd om terug te gaan werden de bultruggen actief. We werden nog ff op een startvin-getrommel getrakteerd. Ik heb heel wat gave foto's kunnen maken en een stukje kunnen filmen. Ontzettend gaaf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moet eerlijk toegeven dat 's middags niets meer echt indrukwekend of interessant was. Bleef maar de trip voor me zien en alle waalvissen, ik heb die foto's wel tig keer bekeken. :-)

6/10
Na een nogal erg gebroken nacht (ik had o.a. een buurman een kamer verder die je volgens mij 3 bloks verderop nog hoorde snurken) ben ik vandaag naar Vancouver vertrokken.
Vanaf het bus-depot een taxi naar het hostel genomen. Op weg erheen vond ik al dat de buurt me niet echt aanstond en de eerste indruk van het hostel was ook helemaal niks. Na een kijkje in de kamer te hebben genomen heb ik dan ook maar besloten ergens anders heen te gaan. Zeker nadat de manager me erop attendeerde dat je na 23 uur beter niet meer buiten kunt komen. .... Om een heel lang verhaal kort te maken (vraag maar als ik terug ben), ben uiteindelijk goed terecht gekomen.

Geplaatst door ajwernsen 19:48

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hey Anja, nog bedankt voor je kaartje. Weer leuk om alle verhalen van je te lezen. Ben erg benieuwd naar de foto's/filmpjes. Geniet ze!!!

door Anopreis

Hey An,

Lekker dat je al veel hebt gezien,n geniet er nog maar heeeeel even van.... het is bijna weer maandag haha. Maar ik ben nieuwd naar captain Jeff, had hij soms een geruit shirt aan?????

Groetjes en tot snel Remco
en nog bedankt voor je kaartje

door Anopreis

hai lieverd!

Nog een paar daagjes en je komt weer thuis wat heb je toch een mooie dingen gezien!
Ben erg benieuwd naar al je verhalen en foto's geniet er nog ff van en ik spreek je gauw!

Dikke knuff miriam

door Anopreis

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint