Een Travellerspoint blog

Cowboys, Mounties and more...

sunny 28 °C
Bekijk Canada op ajwernsen's reiskaart.

Jet leg wat is dat???

Zoals de tekst al zegt, daar heb ik dus gelukkig geen last van. Mijn conclusie is, dat als je maar lang genoeg wakker blijt en vervolgens lekker je bed in duikt wordt je vanzelf weer op je eigen tijd (wel te verstaan plaatselijk) wakker. Maar ja, als je dan vervolgens je bent niet uitkomt... Tja, dan maar brunchen.

Over brunch gesproken, het verbaast me trouwens dat hier uberhaupt nog slanke mensen rondlopen. Maakt niet uit welk ontbijt (of wat voor maaltijd) je besteld je krijgt er friet bij. Al zit je om 6 uur 's ochents ergens te eten. Dan maar een bord pap. ;-)

Wilden eigenlijk de CN-Tower op, maar klaarblijkelijk wilde dat ongeveer elke tourist of vakantieganger ook en aangezien we het niet zo op in de rij staan hebben (zeker geen 1 1/2 uur voor de 1e lift en nog eens dik een uur voor de 2e, om nog maar te zwijgen van de mensenmassa's die er dan boven staan), zijn we maar weer weg gegaan en staat dat voor vd week nog op het programma. Dus dan maar op naar The Ex. The Ex is een soort braderie/ amusementspark/ huishoudsbeurs/ entertainment/ kermis (or whatever) die t/m 1 september te bezoeken is en waar o.a. op dit moment een airshow, rodeo en de musical ride show van de CRMP op het program staan. Maar wat je er vooral kunt is mensenkijken en dat was wel erg interessant, dus heb ik daar eens goed gebruik van gemaakt.

Waar ik wel behoorlijk aan moet wennen is dat mensen hier zo vriendelijk zijn. Nou zou je kunnen zeggen wat is er mis met vriendelijk, maar het gaat wel een beetje richting het enge. ;-) Als je ergens komt is het meestal 'hello, how are you today' en je wilt niet weten hoevaak je tijdens welke handeling dan ook 'thank you' hoort of zegt. Moest er wel even aan denken dat ik laatst op TV een reportage/interview zag over hoe ze in het buitenland over Hollanders denken en ik me nu dus niet meer verbaas dat Franse denken dat het woord 'alstublieft' niet in het nederlands voorkomt. Kon er dan ook niet onderuit om te bedenken hoe het in die Greyhound bus misschien gegaan is:

Moordenaar: Sorry, that I woke you up
Slachtoffer: Oh, never mind.... but how are you today?
Moordenaar: Well fine thanks. Do you mind if I cut your throught and walk out of the bus with your head in my hand?
Slachtoffer: That would be to kind of you....

The Ex:
Heb dus een rodeo gezien, er wat foto's en een wat filmpjes van gemaakt. De filmpjes blijken wel goed te zijn gegaan, helaas kan je dat niet vd foto's zeggen. Zal dus proberen wat filmpjes te uploaden. Blijkt redelijk eenvoudig te zijn, maar de computer loopt er steeds op vast. We'll see.

Mountie you're mine....
De eigenlijke reden om naar The Ex te gaan was de Musical Ride Show van de RCMP (Royal Canadian Mounted Police), ook wel Mounties genoemd. Erg leuke show om te zien, ik heb er dan ook aardig wat van gefilmd. Hoop dat ik ze nog online krijg.

Ja Ants, opdracht vervult! En dat op de 2e dag, had je niet verwacht he! Niet alleen heb ik foto's en filmmateriaal van de show, sterker nog ik heb een foto van een mountie op een paard en natuurlijk, maar dat hebben jullie al gezien... Ik sta op de foto met een Mountie. Arme stakker, het eerste wat ie zei was dat ie maar beter zijn krukje mee had kunnen nemen. (dat zijn echt zijn woorden, ik verzin het niet) Dus ik in eerst instantie een beetje door me knieen gezakt en hij op zijn tenen gaan staan, dat werd dus geen succes. We hadden wel de lachers op de hand.

Een chinees staaltje vakwerk...

We zijn naar de Chinese Latern Festival geweest. Wat ontzettend mooi zeg. Allemaal lantarens van gekleurde stof (je zou zeggen zijde, maar volgens mij was het gewoon polyester). Je kunt het beter allemaal kleine kunstewerkjes noemen.
draak21.jpgtach_mahal2.jpg

En laten we dan ook maar afsluiten met de beroemde woorden van Meneer de Uil
uil.jpg
Snaveltjes toe....

Geplaatst door ajwernsen 17:00 Gearchiveerd in Canada Reacties (1)

Welcome to Toronto

vlucht en first impression

sunny 28 °C
Bekijk Canada op ajwernsen's reiskaart.

Na de gebruikelijke kreten als 'goede reis', 'doe voorzichtig', 'niet met vreemde mannen mee', was het dan eindelijk zover. 's ochtens om kwart voor 5 op Schiphol gedumpt worden is best okay, het was al lekker druk en ik kon gelijk al inchecken. Met een stralende 'Goede morgen' begroete ik de grond'miep'.
Gelukt, maar 16.6 kg aan bagage en wat handbagage, wie had dat gedacht. Wil vroeg nog heel enthousiast of ik van plan ben om tussendoor te wassen, deuh, lijkt me wel zo handig als je 6 weken onderweg bent. Ach het was nog vroeg.
36_1_12_1_.gif

Mijn dag/vakantie kon eigenlijk ook niet beter beginnen, op weg naar de paspoortcontrole moest je eerst je bordingcard laten zien en voor mij stond een wat oudere dame te eteren en aangezien ik zowel mijn paspoort als mijn bordingcard in mijn hand hield zij de knul achter dat tafeltje, 'is goed hoor jongedame'. Ik nog achter me kijken of hij het ook echt tegen mij had, maar ja dat bleek zo te zijn. Leuk toch om 's ochtens om 5 uur een dusdanig frisse indruk te maken dat iemand die duidelijk jonger is dan jezelf je jongedame noemt. :-)

Woordgrapjes blijven leuk....

Ik moest nog zo'n kleine 3 uurtjes bij de gate wachten en zat wat te lezen toen een van mijn medereizigers werd omgeroepen. Mr. Justin Case, Mr. Justin Case... Je kunt je natuurlijk voorstellen dat er enigzins gemompeld en gelachen werd. (voor het geval de woordgrap niet overkomt, zeg het even hardop)
Je zou bijna denken dat het iemands eerste dag is of zouden de ouders er bewust voor hebben gekozen???

De vlucht zelf was prima, prachtig weer, zat bij het raam dus wat wil je meer? En zeker de aanvliegroute naar Toronto over Goose bay was de moeite meer dan waard. Alleenmaar donkergroen met glinsterend water ertussen. Allemaal kleine eilandjes en water.

Ik kwam er tijdens de vlucht trouwens ook achter hoe Canadese martelen... Dat doen ze door je vliegtuigvoedsel voor te schotelen en tegelijk een programma over haute cousine te vertonen op de tv's. Zit je een bakje rijst naar binnen te werken met een ondefinieerbare saus en stukjes terwijl het water je zo ongeveer in je mond loopt over wat er allemaal op tv langs komt. hmmm...

Eenmal in Toronto geland, begint de businessclass te klappen, blijkbaar serveren ze daar wel Peijnenburg. Ach ja, touristen...

Maar goed, als je dus geland bent bestaat de paspoortcontrole uit 3 mensen die op de gang staan en ff naar je paspoort kijken en verder mag je in de rij gaan staan voor je 'visa'. Ze willen hier ook echt alles van je weten, What is the purpose of your stay? Where are you gonna stay? Did you bring any gifts?.... Wat een chagrijn zeg!

Nog even de rugzak ophalen en Toronto here I come.

Geplaatst door ajwernsen 7:52 Gearchiveerd in Canada Reacties (2)

op naar Canada

Lumberjack's and Mounties here I come!


Bekijk Canada op ajwernsen's reiskaart.

Canada_vlag.jpg
Hallo allemaal,

dit gaat het dan worden mijn trip door Canada.

Behalve in de National Parks rond Jasper ligt de route eigenlijk al vast. Hieronder vinden jullie een overzicht van waar ik ongeveer wanneer uithang. Kan natuurlijk zijn dat ik er niet altijd aan toe kom om hier wat te posten. Lijkt me bijvoorbeeld erg stug dat ze in de trein van Toronto naar Jasper een internetcafé hebben.
beaming.gif

30 aug tm 4 sept Toronto
5 sept tm 10 sept Ottawa
11 sept tm 14 sept Montreal
15 sept Toronto
16 sept tm 18 sept in de trein naar Jasper
18 sept tm 26 sept cross ik met de auto door de National Parks en de Rocky Mountains
26 sept met de trein richting Prince Rupert, nachtelijke pitstop in Prince George
27 sept verder met de trein van Prince George naar Prince Rupert
28 sept en 29 sept Prince Rupert (eens kijken of er nog wat bultruggen zwemmen)
bultrug1.jpg
30 sept met de Veerboot de Inside Passage door/langs naar Vancouver Island
1 okt tm 4 okt met de auto dwars door/over Vancouver Island
4 okt en 5 okt Victoria ( o.a. Orca's kijken)
OrcaJumping.jpg
6 okt met de bus en boot naar Vancouver
7 okt tm 10 okt Vancouver onveilig maken
en op 10 okt om 18 uur plaatselijke tijd met het vliegtuig naar huis
11 oktober --> bij moeders aan tafel aanschuiven.

Geplaatst door ajwernsen 0:35 Tagged preparation Reacties (9)

(Berichten 11 - 13 uit 13) « Pagina 1 2 [3]