Een Travellerspoint blog

ff tussendoor

sunny

Hallo luitjes,

ff gauw tussendoor, het blijkt nogal moeilijk te zijn om in Canada een internet-cafe of een hostel met werkend internet te vinden. WI-fi heb je zo goed als overal, daar hebben we dus niks aan.

Zit op moment in the Columbia Icefields te wachten tot ik de gletscher op mag, woehoe en het is nog maar net 9 uur! Zodra ik in een hostel kom met i-net toegang of een i-net cafe zal ik meer vertellen.

Wel leuk om even gauw te vertellen, ik heb vanacht in een wilderness hostel geslapen, houdt in geen electriciteit, geen stromend water, etc.... Wel gezellig zo'n kampvuurtje.

Groetjes An

Geplaatst door ajwernsen 8:01 Gearchiveerd in Canada Reacties (1)

Montreal

sunny
Bekijk Canada op ajwernsen's reiskaart.

Daar is ze weer....

Vrijdag in mijn eentje erop uit om Montreal te verkennen. Het weer liet wel te wensen over, althans tussen de buien was het droog. ;-)
Ik kwam er al gauw achter dat Montreal een stuk 'heuvelachtiger' is dan ik had verwacht. Ik dacht ik loop wel even naar de Mount Royal, wat een klim zeg en toen moest ik de berg nog op. Behalve de behoorlijk stijle stukken betekende dat, dat er zo`n 300 traptreden overmeesterd moesten worden. (waarvan zo`n 250 aan een stuk) Jullie kunnen van mij aannemen dat het een bijzonder goede workout was, aan de conditie wordt gewerkt.

Toen ik mezelf de trap op sleurde (nou ja, zo erg is het nou ook weer niet om mijn conditie gesteld) kwam er een kerel langs die zijn mountainbike droeg. Niks raars zou je aanzich zeggen, maar toen hij 3 tellen later dezelde trap naar beneden fietste.... En hij droeg niet eens een helm! Gek dat er rondloopt, je gaat toch met je mountainbike niet een natte houten trap af fietsen die behoorlijk stijl is (en dan ook nog zonder helm). Het leek er een aantal keer op dat hij over de kop zou gaan, maar ik moet tot grote spijt van een ieder die op een smeuig verhaal zit te wachten zeggen dat hij heel beneden aankwam.
suprised.gif

Maar goed, ook met regen is Montreal prachtig.

Vandaag was het dan ook weer stralend weer. 's ochtens even wat telefoontjes gepleegd en toen maar weer op stap. Vraagt mijn paps nog of ik al een leuke Canadees tegen het lijf ben gelopen... Nog geen half uur later koop ik een dagkaart voor de Metro en voor ik het wist bevond ik me de komende uren in charmant gezelschap. :-)

Ben naar St. Joseph`s Oratory of Mount Royal zijn geweest. http://www.saint-joseph.org/en_1007_index.asp Ziet er van buiten nogal spectaculair uit, van binnen vond ik het tegenvallen.
Maar ja, aangezien ik gister in de Notre Dame was geweest (ja, hier hebben ze er ook een), valt denk ik elke kerk een beetje tegen die niet katholiek is. Wat een prachtige kerk. [/url=http://www.basiliquenddm.org/en/]

Als het even lukt wil ik morgen nog de Basilique bezoeken waar de paus is geweest, ik heb vernomen dat deze ook een bezoek waard is.

Wat is er verder allemaal gebeurt???
Nou, ik heb heerlijk in het zonnetje zitten lezen, was dat even genieten. boek_lezen.gif
tot mijn oom en tante bij het Olympisch dorp arriveerden en we de torm op zijn gegaan en Montreal van boven hebben bekeken. Aangezien het weer vandaag erg zijn best deed was het zeker de moeite, wat een uitzicht. Daarna zijn we naar de Biodome geweest en heb ik een rondrit langs de St. Lawrence River en het Lachine Canal.

Morgen gaat ik weer terug naar Toronto om daar nog een dagje rond te hangen eer het grote avontuur richting het westen begint....

23_18_103_1_.gif

Geplaatst door ajwernsen 19:24 Gearchiveerd in Canada Reacties (3)

Ottawa op de fiets...

en op weg naar Montreal

sunny
Bekijk Canada op ajwernsen's reiskaart.

Sorry, helaas weer geen foto`s, misschien lukt het me nog om ze later te uploaden, dan vind je ze via de kaart.

Ottawa,

best een leuke stad, heb er niet zo heel veel van gezien maar dat geeft niet. Heb ik nog eens een rede om terug te komen (okay, er zijn heel wat meer redenen, maar goed.)

Na wat rond te hebben gewandeld op `Parliament Hill` en de omgeving erom heen, zijn we naar de sluizen gelopen. Zoals ik naderhand hoorde is het Rideau Canal niet al te lang geleden op de UN erfgoederenlijst gezet. Niet niks hé!

P.Hill: http://canadascapital.gc.ca/bins/ncc_web_content_page.asp?cid=16297-24563-24564&lang=1&bhcp=1
Locks Rideau Canal: http://www.rideau-info.com/canal/locks/01-08-ottawa.html
http://whc.unesco.org/en/list/1221

Aangezien jullie je waarschijnlijk al afvragen waar op de fiets vandaan komt?! We hebben langs het Rideau Canal gefietst en ik kan jullie vertellen, behalve dat het weer bijzonder mee zat was het een erg leuke fietstocht. Wel even wennen zo`n mountainbike met veren voor bij het stuur. Iederkeer als je opstapt en kracht op je stuur zet (of je stuur ook maar enigzins belast), heb je het gevoel dat je stuur onder je wegklapt. Maar zoals het gezegde gaat, alles went....
36_1_12_1_.gif

Donderdag zijn we nog naar Upper Canada Village geweest. Dat is een klein (nou ja klein is relatief) dorp waar alles nog zo gebeurt als in 1860. http://www.uppercanadavillage.com/home.htm
Wat wel een beetje vreemd was, een dame in kledij uit 1860 rond zien lopen en haar nog geen 5 minuten later een peuk zien roken. (stiekem uiteraard). Daar hebben we hartelijk om kunnen lachen. Oh, en als iemand van jullie nog een idee voor het kerstdinner zoekt... er zwemmen daar wat karpers rond van een meter of meer, daar duuw je zo een trog brood naar binnen.

`s Middags ging het dan op naar Montreal. Onder weg bij Iroquois naar de sluizen gekeken en naar de bootjes (wat een kapitale dingen zeg) gekeken die er doorheen gingen. Ondertussen weet ik wel waar het geld zit. hihi Jullie willen niet weten wat ik niet al heb langs zien komen aan autos en boten. Moet toch maar eens op zoek naar een rijke vent. hmmm....
chillin.gif

Heb trouwens in Upper Canada Village een film gezien over hoe ze de sluizen in, en de The St Lawrence Seaway hebben aangelegd. Erg interessant, als je meer wilt weten over de The St Lawrence Seaway bekijk dan even de link. http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Lawrence_Seaway

Geplaatst door ajwernsen 18:50 Gearchiveerd in Canada Reacties (0)

Toronto-Ottawa

rain 17 °C
Bekijk Canada op ajwernsen's reiskaart.

Hi guy's,

Zit ondertussen in Ottawa, of beter gezegd op zo'n uur rijden van Ottawa in de rimboe. Lekker rustig en natuur puur. Van de stad zelf heb ik nog niet veel gezien, het is nou niet echt al te best weer, dus toen gister het zonnetje straalde en het een mooie dag beloofde te worden zijn we maar een boodtochtje gaan maken. De 1000 Island Tour (ja, de dressing is daar aan zijn naam gekomen), tussen Canada en de USA in de St. Lawrence Seaway en daar vind je heel wat eilandjes zie link hieronder.
http://www.visit1000islands.com/visitorinfo/?page_id=135

Het was echt een onwijs mooie boottocht van ca 3 uur en we hebben dan ook zitten genieten van het zonnetje en de wind. Via de link kun je ook op een pagina met foto's en video's komen. Het is zeker een kijkje waard.

Aangezien ik steeds de touristische route te zien krijk kan ik jullie vertellen dat hier heel wat kleine stadjes zijn, met voornamelijk houten huizen en pitoreske kerkjes en pleintjes. Het doet mee steeds een beetje aan Scandinavie denken, vooral de eilandjes met de huizen/huisjes erop.

Ik werd o.a. gevraagd wat ik tot nu toe van Canada vind en het verschil met Nederland omdat het zoveel groter is. Ik had er eigenlijk nog niet zo over na gedacht omdat ik feitelijk alleen in Toronto was geweest en een trip naar de Niagara Falls had gedaan, maar yep het is best groot. Dat realiseerde ik me vooral gister op het water, als je bedenkt dat de St. Lawrence Seaway een rivier is. Ja, een rivier!!! En je kunt (mede door de eilanden) niet eens van de ene kant naar de andere kant kijken. Hetzelfde geldt voor Lake Ontario, die is zo groot dat je ook geloofd dat je op zee zit. En als je dan bedenkt dat er in ons kikkerlandje zo'n 16 miljoen mensen wonen en in Canada zo'n 33 miljoen..... Ongeachte het feit dat een groot gedeelte van het land te koud is om er te leven, blijft er heel wat ruimte over.

Guess, there is more to explore!

Geplaatst door ajwernsen 8:06 Gearchiveerd in Canada Reacties (0)

Niagara Falls

WOW!!!

sunny 29 °C
Bekijk Canada op ajwernsen's reiskaart.

Maar eerst even iets anders, ik werd gevraagd waar de foto's te zien zijn. Als jullie op de landkaart klikken dan kun je op de stip van de desbetreffende plaats klikken (bv Toronto) en krijg je de foto's te zien. Aangezien ik maar 25 MB per maand mag uploaden zit ik te overwegen om ze op een andere manier voor jullie toegangkelijk te maken. Nu moet ik de fotos namelijk verkleinen en dat komt de qualiteit niet altijd ten goede. Jullie horen het nog wel.

De mountie foto is helaas niet van al te beste qualiteit, de camera stond vekeerd ingesteld. Maar goed, het is er wel een met een mountie.
mountie_and_me2.jpg

Gister naar de Niagara Falls geweest, onderweg was de mogelijkheid om een helicoptervlucht te maken, daarna gingen we naar een Choclate Factory (nee niet die van Charlie, maar wel van Nederlanders) om eens lekker het eea te proeven. Ik moet zeggen, chocola met chilipeper is best lekker. Vervolgens nog even wijnproeven en dan eindelijk via de 'floral clock' en Niagara on the Lake (een onwijs leuk stadje) naar de waterfallen. De Niagara Falls zijn echt onwijs gaaf om te zien, wat een kracht zeg.
Erg leuk trouwens, we hebben eerst de Tour behind the Falls gedan en toen we uit de bus stapten werden we al begroet door het speterende water. Als je daar ook maar een beetje in de buurt van de waterfall loopt (zelfs aan de bovenkant) dan spetterd het al zo dat je denkt dat het regent. Dat is dan ook de reden waarom ze zodra je naar beneden gaat een supergave gele regenponcho krijgt en geloof me die heb je echt nodig. Nou zei onze chauffeur dat de tour niet de moeite waarde was, wat een sukkel zeg!!! Wij vonden dus van wel (misschien is dat ook wel een beetje persoonlijk qua smaak), je krijgt daar beneden echt een indruk van de hoeveelheid water die er naar beneden stort. Ik heb een film gemaakt waarop dat heel goed te zien en vooral te horen is. Zoals jullie kunnen merken was ik hier al behoorlijk van onder de indruk en toen moesten we de Maid of the Mist tour nog maken.

The Maid of the Mist tour is een boottocht tot onder aan de waterfall zelf. Natuurlijk hebben we eerst even de bijbehorende blauwe regenponcho gescoord en onze tocht kon beginnen. Wat een belevenis!!! Okay, je kunt nogal nat worden en meestal maar een kant opkijken omdat je de andere kant op niks ziet vanwegen het water dat om je heen spetterd maar oh wat GAAF!!!! Ik heb er gewoon geen andere woorden voor. Jullie zullen de foto's en de film wel zien als ik terug ben. Dus nog even geduld.
Niagara_Falls12.jpg

Geplaatst door ajwernsen 6:24 Gearchiveerd in Canada Reacties (3)

(Berichten 6 - 10 uit 13) « Pagina 1 [2] 3 »